Udowodnij, że wyrażenie przyjmuje wartości dodatnie
-
- Użytkownik
- Posty: 17
- Rejestracja: 12 sty 2008, o 21:20
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
Udowodnij, że wyrażenie przyjmuje wartości dodatnie
udowodnij ze dla wszystkich wartosci rzeczywistych zmiennej t, wyrazenie cos(sin t) przyjmuje wartosci dodatnie... Ktos umie????????
Ostatnio zmieniony 12 sty 2008, o 21:39 przez Andrew8902, łącznie zmieniany 1 raz.
- Szemek
- Użytkownik
- Posty: 4819
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 1407 razy
Udowodnij, że wyrażenie przyjmuje wartości dodatnie
\(\displaystyle{ \bigwedge_{t \in R} -1 \leq \sin t \leq 1}\)
\(\displaystyle{ A=\langle -1, 1 \rangle}\)
\(\displaystyle{ \bigwedge_{x \in (-\frac{\pi}{2} , \frac{\pi}{2}) } \cos x > 0}\)
\(\displaystyle{ B = (-\frac{\pi}{2} , \frac{\pi}{2})}\)
\(\displaystyle{ A \subset B \iff \cos (\sin t ) > 0}\)
\(\displaystyle{ A=\langle -1, 1 \rangle}\)
\(\displaystyle{ \bigwedge_{x \in (-\frac{\pi}{2} , \frac{\pi}{2}) } \cos x > 0}\)
\(\displaystyle{ B = (-\frac{\pi}{2} , \frac{\pi}{2})}\)
\(\displaystyle{ A \subset B \iff \cos (\sin t ) > 0}\)