równanie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
slimm
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 29 gru 2007, o 15:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

równanie trygonometryczne

Post autor: slimm »

witam,
bardzo proszę o pomoc w rozwiązaniu tego równania


\(\displaystyle{ {2}}\)\(\displaystyle{ {sinxcosx}}\)\(\displaystyle{ {=\frac{1}{2} }}\)
Ostatnio zmieniony 11 sty 2008, o 14:59 przez slimm, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
scyth
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6392
Rejestracja: 23 lip 2007, o 15:26
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 1087 razy

równanie trygonometryczne

Post autor: scyth »

znasz ten wzór: \(\displaystyle{ \sin 2x = 2 \sin x \cos x}\)?
ODPOWIEDZ