wyznacz dziedzinę

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
jacek3004
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 31 gru 2007, o 13:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: AGH
Podziękował: 5 razy

wyznacz dziedzinę

Post autor: jacek3004 »

czy ktoś by mi mógł wyznaczyć dziedzinę z funkcji:


\(\displaystyle{ y=arcsin ft[ log _{ \frac{1}{3} } ft(x+1 \right) -2 \right]}\)

z góry dziękuję

pozdrawiam
wb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3507
Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brodnica
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 1260 razy

wyznacz dziedzinę

Post autor: wb »

\(\displaystyle{ \begin{cases} x+1>0 \\ -1}\)
jacek3004
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 16
Rejestracja: 31 gru 2007, o 13:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: AGH
Podziękował: 5 razy

wyznacz dziedzinę

Post autor: jacek3004 »

wb pisze:\(\displaystyle{ \begin{cases} x+1>0 \\ -1}\)
ODPOWIEDZ