Rozwiąż równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Kwiatek29
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 168
Rejestracja: 30 sie 2007, o 19:07
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Pomógł: 1 raz

Rozwiąż równanie

Post autor: Kwiatek29 »

\(\displaystyle{ sin2x cos4x=sinx cos3x}\)
Awatar użytkownika
Calasilyar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2656
Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 410 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: Calasilyar »

\(\displaystyle{ sinax\cdot cosbx=\frac{1}{2}\left( sin(a+b)x + sin(a-b)x \right)}\)
ODPOWIEDZ