Oblicz

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Kwiatek29
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 168
Rejestracja: 30 sie 2007, o 19:07
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Polska
Pomógł: 1 raz

Oblicz

Post autor: Kwiatek29 »

\(\displaystyle{ sin2x+cos2x= -\frac{ \sqrt{2} }{2}}\)
Awatar użytkownika
Calasilyar
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2656
Rejestracja: 2 maja 2006, o 21:42
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław/Sieradz
Podziękował: 29 razy
Pomógł: 410 razy

Oblicz

Post autor: Calasilyar »

jest wzór na sumę cos i sin...
soku11
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6607
Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
Płeć: Mężczyzna
Podziękował: 119 razy
Pomógł: 1823 razy

Oblicz

Post autor: soku11 »

Albo wystarzy zamienic np:
\(\displaystyle{ cos2x=sin(\frac{\pi}{2}-2x)}\)

POZDRO
ODPOWIEDZ