Przekształcenie wzoru funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 141
- Rejestracja: 8 wrz 2007, o 14:24
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Zabrze
- Podziękował: 12 razy
- Pomógł: 1 raz
Przekształcenie wzoru funkcji
\(\displaystyle{ cox- \sqrt{3} sinx}\) Przekształć wzór funkcji do prostrzej postaci JAK to zrobić krok po kroku z prostym objaśnieniem prosze
-
- Użytkownik
- Posty: 50
- Rejestracja: 25 mar 2007, o 00:07
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Rzeszów
- Pomógł: 19 razy
Przekształcenie wzoru funkcji
\(\displaystyle{ 2 ( \frac{1}{2} cosx- \frac{ \sqrt{3} }{2} sinx)}\)
\(\displaystyle{ 2 (sin \frac{\Pi}{6} cosx-cos \frac{\Pi}{6} sinx)}\)
\(\displaystyle{ 2 sin( \frac{\Pi}{6}-x)}\)
gdyby były pytania , pisz. Powodzenia!
\(\displaystyle{ 2 (sin \frac{\Pi}{6} cosx-cos \frac{\Pi}{6} sinx)}\)
\(\displaystyle{ 2 sin( \frac{\Pi}{6}-x)}\)
gdyby były pytania , pisz. Powodzenia!