wyznacz zbiór wartości funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 168
- Rejestracja: 30 sie 2007, o 19:07
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Pomógł: 1 raz
wyznacz zbiór wartości funkcji
\(\displaystyle{ f(x)= \frac{1}{cos^2x}+ \frac{1}{sin^2x}}\) , \(\displaystyle{ x R-\{x:x= \frac{k\pi}{2},k C\}}\)
- Szemek
- Użytkownik
- Posty: 4819
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 1407 razy
wyznacz zbiór wartości funkcji
\(\displaystyle{ f(x)= \frac{1}{cos^2x}+ \frac{1}{sin^2x}}\)
\(\displaystyle{ f(x)= \frac{\sin^2 x + \cos^2 x}{(\sin x \cos x)^2}}\)
\(\displaystyle{ f(x)= \frac{1}{(\frac{1}{2} \sin 2x)^2}}\)
\(\displaystyle{ f(x)= \frac{4}{\sin^2 2x}}\)
\(\displaystyle{ \frac{4}{\sin^2 2x} q 4}\)
\(\displaystyle{ f(x)= \frac{\sin^2 x + \cos^2 x}{(\sin x \cos x)^2}}\)
\(\displaystyle{ f(x)= \frac{1}{(\frac{1}{2} \sin 2x)^2}}\)
\(\displaystyle{ f(x)= \frac{4}{\sin^2 2x}}\)
\(\displaystyle{ \frac{4}{\sin^2 2x} q 4}\)