Wiedząc,że

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
beemool
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 6 gru 2007, o 12:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wielkopolska

Wiedząc,że

Post autor: beemool »

Wiedząc,że \(\displaystyle{ \sin\alpha=-\frac{\sqrt3}{2}}\), gdzie \(\displaystyle{ \alpha}\)należy do III ćwiartki ukł.współ. Oblicz pozostałe wartości funkcji trygonometrycznych.
Ostatnio zmieniony 12 gru 2007, o 16:00 przez beemool, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szemek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4819
Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 1407 razy

Wiedząc,że

Post autor: Szemek »

\(\displaystyle{ \sin^2 + \cos^2 = 1}\)
\(\displaystyle{ \frac{3}{4} + \cos^2 = 1}\)
\(\displaystyle{ \cos^2 = \frac{1}{4}}\)
\(\displaystyle{ \cos = -\frac{1}{2}}\) III ćwiartka

\(\displaystyle{ \tan = \sqrt{3}}\)
\(\displaystyle{ \cot = \frac{\sqrt{3}}{3}}\)
beemool
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 6 gru 2007, o 12:59
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: wielkopolska

Wiedząc,że

Post autor: beemool »

Dzięki,bardzo.
ODPOWIEDZ