dziedzina funkcji
-
- Użytkownik
- Posty: 48
- Rejestracja: 18 paź 2007, o 15:56
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Krakow
- Podziękował: 7 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 6607
- Rejestracja: 16 sty 2007, o 19:42
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 119 razy
- Pomógł: 1823 razy
dziedzina funkcji
\(\displaystyle{ \left|\frac{2x}{1+x^2}\right|\leqslant 1 \\
-1\leqslant \frac{2x}{1+x^2}\leqsalnt 1 \\
-1-x^2 qslant 2x qsalnt 1+x^2 \\
\begin{cases} 2x qslant -1-x^2\\ 1+x^2\geqslant 2x\end{cases} \\
\begin{cases} x^2+2x+1 qslant 0\\ x^2-2x+1\geqslant 0\end{cases} \\
...}\)
POZDRO
-1\leqslant \frac{2x}{1+x^2}\leqsalnt 1 \\
-1-x^2 qslant 2x qsalnt 1+x^2 \\
\begin{cases} 2x qslant -1-x^2\\ 1+x^2\geqslant 2x\end{cases} \\
\begin{cases} x^2+2x+1 qslant 0\\ x^2-2x+1\geqslant 0\end{cases} \\
...}\)
POZDRO