Wykresy funkcji trygonometrycznych

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
xxxPaKaxxx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 27 lis 2007, o 18:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Leszno

Wykresy funkcji trygonometrycznych

Post autor: xxxPaKaxxx »

1.Naszkicuj wykres funkcji \(\displaystyle{ f(x)=cosx^{\sqrt{lcosxl-1}}}\)
2.Naszkicuj wykres funkcji \(\displaystyle{ f(x)=\sqrt{4-4x+x^{2}}-2\sqrt{x^{2}+2x+1}}\).Korzystając z wykresu funkcji określ liczbę rozwiązań h(x)=-2x+b w zależności od parametru b.Te zadania przerastają mnie móglby mi ktoś pomódz byłbym bardzo wdzięczny.pozdrawiam

__________________
Przywrócono treść postu
bolo
Ostatnio zmieniony 8 gru 2007, o 20:50 przez xxxPaKaxxx, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
Piotrek89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1051
Rejestracja: 8 paź 2006, o 16:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Górowo Iławeckie
Pomógł: 278 razy

Wykresy funkcji trygonometrycznych

Post autor: Piotrek89 »

2. Zauważ, że:

\(\displaystyle{ x^{2}-4x+4=(x-2)^{2}}\)
\(\displaystyle{ x^{2}+2x+1=(x+1)^{2}}\)

więc:

\(\displaystyle{ \sqrt{(x-2)^{2}}=|x-2|}\)
\(\displaystyle{ \sqrt{(x+1)^{2}}=|x+1|}\)

dalej już dasz radę
xxxPaKaxxx
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 12
Rejestracja: 27 lis 2007, o 18:39
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Leszno

Wykresy funkcji trygonometrycznych

Post autor: xxxPaKaxxx »

ale o co chodzi z tym parametrem i jak okreslic ta liczbe rozwiazań??
Zablokowany