funkcja okresowa

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
goskakom
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 37
Rejestracja: 23 lis 2007, o 08:50
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Biłgoraj
Podziękował: 7 razy

funkcja okresowa

Post autor: goskakom »

Ktora z podanych funkcji jest okresowa??
\(\displaystyle{ f(x)=cos ^{2}x}\)
\(\displaystyle{ f(x)=sinx ^{2}}\)
\(\displaystyle{ f(x)=cos \frac{1}{x}}\)
\(\displaystyle{ f(x)=x tg(x+\! \pi)}\)
Prosze o pomoc

Używaj klamer

Kod: Zaznacz cały

[tex][/tex]
w zapisie.
Szemek[/color]
Ostatnio zmieniony 8 gru 2007, o 16:53 przez goskakom, łącznie zmieniany 2 razy.
ODPOWIEDZ