\(\displaystyle{ \sqrt{arc sinx}}\)
\(\displaystyle{ cos \frac{1}{x ^{2} } + ln cosx}\)
\(\displaystyle{ arc cos ft(x + 2 \right) - log( x ^{2} - 1)}\)
Dziedzina funkcji
- M Ciesielski
- Użytkownik
- Posty: 2524
- Rejestracja: 21 gru 2005, o 15:43
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Bytom
- Podziękował: 44 razy
- Pomógł: 302 razy
Dziedzina funkcji
pierwsza funkcja, dla przykladu:
\(\displaystyle{ y=\sqrt{arcsinx}}\) jest funkcja zlozona, gdzie funkcja wewnetrzna jest \(\displaystyle{ y=arcsinx}\) a zewnetrzna \(\displaystyle{ y=\sqrt{x}}\)
dziedzina funkcji wewnetrznej jest przedział \(\displaystyle{ }\) a funkcji zewnetrznej \(\displaystyle{ }\)
\(\displaystyle{ y=\sqrt{arcsinx}}\) jest funkcja zlozona, gdzie funkcja wewnetrzna jest \(\displaystyle{ y=arcsinx}\) a zewnetrzna \(\displaystyle{ y=\sqrt{x}}\)
dziedzina funkcji wewnetrznej jest przedział \(\displaystyle{ }\) a funkcji zewnetrznej \(\displaystyle{ }\)