oblicz
- Szemek
- Użytkownik
- Posty: 4819
- Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 43 razy
- Pomógł: 1407 razy
oblicz
\(\displaystyle{ \cos^2 - \sin^2 \beta = \cos(\alpha + \beta)\cos(\alpha - \beta)}\)
[ Dodano: 30 Listopada 2007, 16:38 ]
\(\displaystyle{ \cos ^{2} 105^{\circ}- \sin ^{2} 105^{\circ} = \cos 210^{\circ} = \cos (180^{\circ} + 30^{\circ}) = - \cos 30^{\circ}= - \frac{\sqrt{3}}{2}}\)
[ Dodano: 30 Listopada 2007, 16:38 ]
\(\displaystyle{ \cos ^{2} 105^{\circ}- \sin ^{2} 105^{\circ} = \cos 210^{\circ} = \cos (180^{\circ} + 30^{\circ}) = - \cos 30^{\circ}= - \frac{\sqrt{3}}{2}}\)