nierówność

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
marcin.p
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 75
Rejestracja: 7 gru 2006, o 23:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 32 razy

nierówność

Post autor: marcin.p »

rozwiąż nierówność
\(\displaystyle{ \cos ^{2}x+\cos ^{3}x+\cos ^{4}x+...}\)
Szczech
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 123
Rejestracja: 30 lis 2006, o 14:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Znienacka
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 21 razy

nierówność

Post autor: Szczech »

Korzystając z faktu \(\displaystyle{ |cos{x}| }\)
ODPOWIEDZ