ltrygonometria i logarytm

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
marcin.p
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 75
Rejestracja: 7 gru 2006, o 23:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 32 razy

ltrygonometria i logarytm

Post autor: marcin.p »

Dla jakich wartości \(\displaystyle{ x}\) ma sens wyrażenie:\(\displaystyle{ \frac{log(16-x^2)}{ \sqrt{\sin \ x} }}\) ?
Awatar użytkownika
Piotrek89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1051
Rejestracja: 8 paź 2006, o 16:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Górowo Iławeckie
Pomógł: 278 razy

ltrygonometria i logarytm

Post autor: Piotrek89 »

\(\displaystyle{ \begin{cases} 16-x^{2}>0 \\ \sin x>0 \end{cases}}\)
ODPOWIEDZ