parametr i trygonometria

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
marcin.p
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 75
Rejestracja: 7 gru 2006, o 23:00
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 32 razy

parametr i trygonometria

Post autor: marcin.p »

Dla jakich wartości parametru \(\displaystyle{ \alpha \ \ }\)rozwiązania równania\(\displaystyle{ x^2-2x \ \cos \ +\sin^2 \ =0}\) spełniają warunek \(\displaystyle{ x _{1}^2+x _{2}^2=4}\)?
Szczech
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 123
Rejestracja: 30 lis 2006, o 14:20
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Znienacka
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 21 razy

parametr i trygonometria

Post autor: Szczech »

Wzory Viet'a trzeba zastosować...
\(\displaystyle{ x_1^2 + x_2^2=(x_1+x_2)^2 - 2x_1x_2}\)
ODPOWIEDZ