rownanie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
julia_jerz
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 42
Rejestracja: 10 lis 2006, o 16:02
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Łódź
Podziękował: 5 razy

rownanie trygonometryczne

Post autor: julia_jerz »

jak wyznaczyc tak zbior jak to wogole zrobic?

sin(x-y)=0
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

rownanie trygonometryczne

Post autor: Lorek »

\(\displaystyle{ x-y=k\pi\\y=x-k\pi}\)
ODPOWIEDZ