równanie z sinusami i cosinusami

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
dawido000
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 278
Rejestracja: 17 lut 2007, o 18:48
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa
Podziękował: 42 razy

równanie z sinusami i cosinusami

Post autor: dawido000 »

\(\displaystyle{ \sin 2x \cos 4x=\sin x \cos 3x}\)
Awatar użytkownika
Piotrek89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1051
Rejestracja: 8 paź 2006, o 16:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Górowo Iławeckie
Pomógł: 278 razy

równanie z sinusami i cosinusami

Post autor: Piotrek89 »

\(\displaystyle{ 2\sin x\cos x \cos 4x-\sin x\cos 3x=0}\)
\(\displaystyle{ \sin x(2\cos x \cos 4x-\cos3x)=0}\)
\(\displaystyle{ \sin x(\cos 5x + \cos 3x - \cos 3x)=0}\)

...

ODPOWIEDZ