Obliczenie wartości wyrażenia...
-
- Użytkownik
- Posty: 278
- Rejestracja: 17 lut 2007, o 18:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 42 razy
Obliczenie wartości wyrażenia...
Oblicz wartość wyrażenia \(\displaystyle{ \cos\alpha - \cos\beta}\), jeśli \(\displaystyle{ \sin\alpha=\frac{1}{3}, \sin\beta=\frac{\sqrt{7}}{5}}\) i \(\displaystyle{ \alpha,\beta (\frac{\pi}{2},\pi)}\)
- Lady Tilly
- Użytkownik
- Posty: 3807
- Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: nie wiadomo
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 712 razy
Obliczenie wartości wyrażenia...
\(\displaystyle{ cos\alpha-cos\beta=\sqrt{1-sin^{2}{\alpha}}-\sqrt{1-sin^{2}{\beta}}}\)