Funkcje cyklometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Ewa :)
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 27 paź 2007, o 19:19
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Żory
Podziękował: 5 razy

Funkcje cyklometryczne

Post autor: Ewa :) »

Witam.
Mam ogromną prośbę, mógłby mi ktoś pomóc rozwiązać kilk zadań z funkcji cyklometrzycznych?
Byłabym bardzo wdzięczna . Oto one:
1) Narysować wykres
a) y=arc tg(tgx)
b) y= arc sin e ^{x}
c) y= arc sin(sinx)
2) Obliczyć:
a) cos arcsinx
b) cos ^{2} arctgx

Z góry dzięki. Uśmiech
ODPOWIEDZ