Skomplikowana nierównośc trygonometryczna

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
patlysy
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 12 lis 2007, o 20:05
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: ZG

Skomplikowana nierównośc trygonometryczna

Post autor: patlysy »

Materiał na zaleczenie. Pomóżcie proszę.
Rozwiązać nierówność trygonometryczną:

1) \(\displaystyle{ cos^2x+cos^3x+cos^4x+...... (0,2\pi)}\)
2) \(\displaystyle{ \frac{cos 2x}{cosx} < 1\; dla\; x (0,\pi)}\)
3) \(\displaystyle{ || x+2| + 1\frac{1}{2} | ^{-cos^2 + 1/2 sinx+ 1/2} (0,2\pi)}\)


Ładnij? Lorek
Ostatnio zmieniony 12 lis 2007, o 20:22 przez patlysy, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ