Skrócona forma

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
jojo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 27
Rejestracja: 27 paź 2007, o 16:54
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Zamość

Skrócona forma

Post autor: jojo »

\(\displaystyle{ \cos x\cdot\cos y-\sin x\cdot\sin y}\)
Jaka bedzie skrócona forma?
Ostatnio zmieniony 10 lis 2007, o 18:11 przez jojo, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Szemek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 4819
Rejestracja: 10 paź 2006, o 23:03
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Gdańsk
Podziękował: 43 razy
Pomógł: 1407 razy

Skrócona forma

Post autor: Szemek »

\(\displaystyle{ cosx cosy- sinx siny = cos(x+y)}\)
ODPOWIEDZ