nierówność z cos

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
juvex
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 293
Rejestracja: 4 paź 2007, o 18:14
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: ja mam wiedzieć ?
Podziękował: 68 razy
Pomógł: 3 razy

nierówność z cos

Post autor: juvex »

prosze o pełne rozwiązanie tego:
\(\displaystyle{ \begin{cases} cosx \geqslant 1\\cosx > 0\end{cases}}\)
wb
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3507
Rejestracja: 20 sie 2006, o 12:58
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Brodnica
Podziękował: 12 razy
Pomógł: 1260 razy

nierówność z cos

Post autor: wb »

\(\displaystyle{ \begin{cases} cosx \geqslant 1\\cosx > 0\end{cases} cosx=1 x=0+2k\pi=2k\pi \ \ \ ; \ \ k\in C}\)
ODPOWIEDZ