Zapisać w postaci funkcji trygonometrycznych kąta, obliczy

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
soocharek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 32
Rejestracja: 2 cze 2007, o 19:23
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 9 razy
Pomógł: 1 raz

Zapisać w postaci funkcji trygonometrycznych kąta, obliczy

Post autor: soocharek »

1zapisac w postaci funkci trygonometrycznych kąta \(\displaystyle{ \alpha (0,\frac{\pi}{2})}\)
a) \(\displaystyle{ tg(\pi-\alpha)}\)
2. Oblicz wartosc wyrazenia:
a) \(\displaystyle{ tg (-\frac{7}{3}\pi) - ctg(-\frac{5}{3}\pi)}\)
Ostatnio zmieniony 31 paź 2007, o 12:32 przez soocharek, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ