oblicz amplitude i okres harmonik:
\(\displaystyle{ y=2sin(3x+5)}\)
\(\displaystyle{ y=5cos2x}\)
amplituda i okres harmonik
-
- Użytkownik
- Posty: 670
- Rejestracja: 2 paź 2007, o 16:57
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Grodzisko/Wrocław
- Podziękował: 98 razy
- Pomógł: 37 razy
amplituda i okres harmonik
masz do tego odpowiedz?poniewaz przypuszczam ze umiem to rozpatrzec z punktu widzenia fizyka ;p . Lecz nei jestem pewie co do wyniku
-
- Użytkownik
- Posty: 670
- Rejestracja: 2 paź 2007, o 16:57
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Grodzisko/Wrocław
- Podziękował: 98 razy
- Pomógł: 37 razy
amplituda i okres harmonik
zrobimy to tak no i wsumie jestem tego pewien:
pierwsze rownanie:
amplitude mamy wtedy gdy sin osiaga najwieksza wartosc czyli 1.A wiec mplituda wynosi 2
a okres to:
\(\displaystyle{ 3=\frac{2 \Pi}{T}}\)
obliczyc T
drugie rownanie:
amplitude mamy wtedy gdy cos osiaga najwieksza wartosc czyli 1.A wiec mplituda wynosi 5
a okres to:
\(\displaystyle{ 2=\frac{2 \Pi}{T}}\)
obliczyc T
pierwsze rownanie:
amplitude mamy wtedy gdy sin osiaga najwieksza wartosc czyli 1.A wiec mplituda wynosi 2
a okres to:
\(\displaystyle{ 3=\frac{2 \Pi}{T}}\)
obliczyc T
drugie rownanie:
amplitude mamy wtedy gdy cos osiaga najwieksza wartosc czyli 1.A wiec mplituda wynosi 5
a okres to:
\(\displaystyle{ 2=\frac{2 \Pi}{T}}\)
obliczyc T