Podanie miary kątów spełniających warunek....

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Chelsea
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 4 wrz 2007, o 21:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: World`s end

Podanie miary kątów spełniających warunek....

Post autor: Chelsea »

Zadanie brzmi - podaj miary kątów spełniających warunek -360
Awatar użytkownika
setch
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1307
Rejestracja: 14 sie 2006, o 22:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bełchatów
Podziękował: 155 razy
Pomógł: 208 razy

Podanie miary kątów spełniających warunek....

Post autor: setch »

Zadaj sobie pytania dla jakiego \(\displaystyle{ \alpha\in (-360^\circ;360^\circ)}\) \(\displaystyle{ \cos =1}\), potem dla jakiego \(\displaystyle{ \alpha\in (-360^\circ;360^\circ)}\) \(\displaystyle{ \sin =-1}\).
Chelsea
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 4 wrz 2007, o 21:24
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: World`s end

Podanie miary kątów spełniających warunek....

Post autor: Chelsea »

Spoko, leciałem z tabeli dla czego co się równa, a potem szukałem innych wielokrotności tego kąta, tak więc jakoś groźnie napisane było tylko;]
ODPOWIEDZ