okres podstawowy

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
muller
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 206
Rejestracja: 8 gru 2006, o 19:28
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Centrum
Podziękował: 85 razy
Pomógł: 6 razy

okres podstawowy

Post autor: muller »

Jak sie wyznacza okres podstawowy nastep. funkcji?:
1)\(\displaystyle{ y=cos(2x-3)}\)
2)\(\displaystyle{ y= \frac{1}{cosx}}\)
3)\(\displaystyle{ y=|sinx|+|cosx|}\)
Awatar użytkownika
setch
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1307
Rejestracja: 14 sie 2006, o 22:37
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bełchatów
Podziękował: 155 razy
Pomógł: 208 razy

okres podstawowy

Post autor: setch »

1.
Okres funkcji \(\displaystyle{ f(x)=a\sin (bx+c)}\) wynsoi \(\displaystyle{ T=\frac{2\pi}{b}}\)
ODPOWIEDZ