Jak rozwiązać te równanie?
Jak rozwiązać te równanie?
\[Y=-259,28+(-235,026-(-259,28))\cdot \cos(35)-(-263,71-(-416,2))\cdot \sin(35)\] Jaki jest wynik i czy mógłby ktoś wytłumaczyć mi krok po kroku jak to obliczyć? Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony 2 lut 2020, o 17:26 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Symbol mnożenia to \cdot.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd. Symbol mnożenia to \cdot.
-
- Administrator
- Posty: 34285
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy