Kąt rozwarty w cos

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
KlefedronowyWariat
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 12 lut 2019, o 22:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WWA
Podziękował: 1 raz

Kąt rozwarty w cos

Post autor: KlefedronowyWariat »

Witam! Czy wytłumaczyłby ktoś zależnośc: "Kiedy kąt \(\displaystyle{ \alpha}\) jest kątem rozwartym, więc \(\displaystyle{ \cos \alpha<0}\)".
Ostatnio zmieniony 18 maja 2019, o 19:56 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Awatar użytkownika
Kfadrat
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 126
Rejestracja: 25 paź 2018, o 17:59
Płeć: Mężczyzna
wiek: 19
Lokalizacja: Jastrzębie Zdrój
Podziękował: 21 razy
Pomógł: 20 razy

Re: Kąt rozwarty w cos

Post autor: Kfadrat »

KlefedronowyWariat
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 2
Rejestracja: 12 lut 2019, o 22:36
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: WWA
Podziękował: 1 raz

Re: Kąt rozwarty w cos

Post autor: KlefedronowyWariat »

Dzięki wielkie xd
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22204
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3753 razy

Re: Kąt rozwarty w cos

Post autor: a4karo »

A jako zadanie domowe napisz to zdanie
Kiedy kąt \(\displaystyle{ \alpha}\) jest kątem rozwartym, więc \(\displaystyle{ \cos \alpha<0}\)
po polsku i tak, żeby miało sens
ODPOWIEDZ