Rozwiąż równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Michal2115
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 105
Rejestracja: 19 lut 2019, o 17:40
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków
Podziękował: 24 razy

Rozwiąż równanie

Post autor: Michal2115 »

\(\displaystyle{ \sin ^{3}x+ \cos ^{3}x= \cos x}\)
Ostatnio zmieniony 28 kwie 2019, o 02:55 przez Zahion, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać (do wszystkich funkcji z osobna): sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Zahion
Moderator
Moderator
Posty: 2095
Rejestracja: 9 gru 2012, o 19:46
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Warszawa, mazowieckie
Podziękował: 139 razy
Pomógł: 504 razy

Re: Rozwiąż równanie

Post autor: Zahion »

\(\displaystyle{ \sin x \left( 1 - \cos^{2} x \right) = \cos x - \cos^{3} x}\)
ODPOWIEDZ