Znaleźć wszystkie pary liczb rzeczywistych \(\displaystyle{ (x,y)}\), które spełniają równanie:
\(\displaystyle{ \tg ^{4}x + \tg ^{4}y + 2 \cdot \ctg ^{2}x \cdot \ctg ^{2}y = 3 + \sin ^{2}(x+y)}\)
Z góry dziękuję za pomoc
Pary liczb spełniające równanie
-
- Użytkownik
- Posty: 63
- Rejestracja: 2 sty 2017, o 19:01
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Gdańsk
- Podziękował: 42 razy
Pary liczb spełniające równanie
Ostatnio zmieniony 2 kwie 2019, o 21:03 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.