Rozwiaz rownanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
marcinn12
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 882
Rejestracja: 23 sty 2007, o 15:06
Płeć: Kobieta
Podziękował: 61 razy
Pomógł: 193 razy

Rozwiaz rownanie

Post autor: marcinn12 »

Wcale tego nie kapuje, jutro am kartkówke z rysowania wykresów. Moze wiecie gdzie są jakies poradniki do nauki tego?

I mam dodatkowo 5 zadań.
a)\(\displaystyle{ 3+4cos(\frac{1}{2}x)=-1}\)
b)\(\displaystyle{ 2sin3x=-\sqrt{2}}\)

Rozwalam te przyklady do pewnego momentu i staje. Pomoze ktos tzn wyjasni jak debilowi?

Kolejne podobne zadanie, tego juz wcale nie kumam.
a)\(\displaystyle{ tg2x=tg(3x-\frac{\pi}{6})}\)
b)\(\displaystyle{ sin3x=sin(x+\frac{\pi}{4})}\)

[ Dodano: 8 Października 2007, 19:49 ]
Czy naprawde nikt mi tego nie wytlumaczy ok zrobi, wtedy przeanalizuje i moze reszte mi sie uda.
Ostatnio zmieniony 8 paź 2007, o 07:08 przez marcinn12, łącznie zmieniany 1 raz.
ODPOWIEDZ