wykres funkcji y=cosx+1

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Paulinka 91
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 6 paź 2007, o 19:14
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Zabrze

wykres funkcji y=cosx+1

Post autor: Paulinka 91 »

Naszkicuj wykres funkcji y= cosx + 1 , gdy x należy do [-1/2Π;3/2Π] przedziały są zamkniete.
Odczytaj z wykresu :
a) zbiór wartości funkcji
b)argumenty x, dla których wartość funkcji jest równa 1,
c) przedziłay, w których funkcja jest malejąca
mms
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 281
Rejestracja: 30 wrz 2007, o 15:15
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Tychy
Podziękował: 5 razy
Pomógł: 21 razy

wykres funkcji y=cosx+1

Post autor: mms »

Narysuj wykres funkcji \(\displaystyle{ y = \cos x}\) w tym przedziale, następnie translacja o wektor \(\displaystyle{ \vec{v}=[0,1]}\).
Awatar użytkownika
Lady Tilly
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 3807
Rejestracja: 4 cze 2005, o 10:29
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: nie wiadomo
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 712 razy

wykres funkcji y=cosx+1

Post autor: Lady Tilly »

Wygląda on tak:
AU
AU
2e7b50511925c7b4.jpg (7.52 KiB) Przejrzano 821 razy
ODPOWIEDZ