Równanie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Roni17
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 106
Rejestracja: 15 lis 2006, o 18:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Pszczyna
Podziękował: 8 razy

Równanie

Post autor: Roni17 »

1. cos2x = cosx + |cosx|

2. \(\displaystyle{ \frac{cosx - 2 }{\log_{0,5}(x+5)}}\)\(\displaystyle{ >0}\)

3. Oblicz x jesli wiadomo ze \(\displaystyle{ tg\alpha=3^{x} , tg \beta=3^{-x} , - \beta=\frac{\Pi}{6}}\)
Awatar użytkownika
Lorek
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 7150
Rejestracja: 2 sty 2006, o 22:17
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Ruda Śląska
Podziękował: 1 raz
Pomógł: 1322 razy

Równanie

Post autor: Lorek »

2. \(\displaystyle{ \cos x-2\leq 1-2=-1}\)
i już łatwiej liczyć
Roni17
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 106
Rejestracja: 15 lis 2006, o 18:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Pszczyna
Podziękował: 8 razy

Równanie

Post autor: Roni17 »

Da sie troche jasniej wyjasnic to przejscie ?
ODPOWIEDZ