gdzie \(\displaystyle{ \tg \alpha =-1}\)
jaki jest kąt \(\displaystyle{ \alpha}\) ?
Ile wynosi kąt alfa
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 29 kwie 2018, o 17:17
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków
Ile wynosi kąt alfa
Ostatnio zmieniony 4 maja 2018, o 23:05 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
Powód: Nieczytelny zapis - brak LaTeX-a. Proszę zapoznaj się z instrukcją: http://matematyka.pl/latex.htm .
-
- Użytkownik
- Posty: 7921
- Rejestracja: 18 mar 2009, o 16:24
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 30 razy
- Pomógł: 1672 razy
Ile wynosi kąt alfa
Narysuj okrąg o promieniu długości \(\displaystyle{ 1}\). Co to jest funkcja tangens? W których ćwiartkach prostokątnego układu współrzędnych przyjmuje wartość ujemną?
\(\displaystyle{ \tg (\alpha) = \frac{-1}{1},\ \ \alpha = ...\ \ \tg (\alpha) = \frac{1}{-1}, \ \ \alpha = ...}\)
\(\displaystyle{ \tg (\alpha) = \frac{-1}{1},\ \ \alpha = ...\ \ \tg (\alpha) = \frac{1}{-1}, \ \ \alpha = ...}\)
Ostatnio zmieniony 4 maja 2018, o 23:06 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
Powód: Poprawa wiadomości.
-
- Użytkownik
- Posty: 2
- Rejestracja: 29 kwie 2018, o 17:17
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Kraków