Równanie cyklometryczne
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 9 paź 2017, o 21:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 6 razy
Równanie cyklometryczne
\(\displaystyle{ \arctan (x+ \sqrt{1-x^{2} }) \neq 0}\)
Ostatnio zmieniony 30 sty 2018, o 13:33 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Administrator
- Posty: 34296
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 9 paź 2017, o 21:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 6 razy
Re: Równanie cyklometryczne
Chodzi o wyznaczenie \(\displaystyle{ x}\).
Ostatnio zmieniony 30 sty 2018, o 13:50 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Po co cytujasz post, który jest tuż wyżej?
Powód: Po co cytujasz post, który jest tuż wyżej?
-
- Administrator
- Posty: 34296
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
-
- Użytkownik
- Posty: 12
- Rejestracja: 9 paź 2017, o 21:16
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 6 razy
Re: Równanie cyklometryczne
Nie mam pojęcia od czego zacząć, na co zwrócić uwagę. Czy mam przyrównać to co jest w nawiasie do zbioru wartości arcusa tangensa, czy nie?
Ostatnio zmieniony 30 sty 2018, o 13:49 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Po co cytujasz post, który jest tuż wyżej?
Powód: Po co cytujasz post, który jest tuż wyżej?
-
- Administrator
- Posty: 34296
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy