Narysuj wykres funkcji...

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
prezes_89
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 17 lis 2006, o 13:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bełchatów

Narysuj wykres funkcji...

Post autor: prezes_89 »

mam mały problem...
1) jak narysować wykres funkcji:
\(\displaystyle{ f(x)\,=\sin x\cdot {\sqrt{1 + ctg^{2} x}}}\)

2) jak bez wykresu obliczyć zbiór wartości tej funkcji
Santie
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 107
Rejestracja: 6 gru 2006, o 21:12
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Janów Lubelski
Podziękował: 8 razy
Pomógł: 3 razy

Narysuj wykres funkcji...

Post autor: Santie »

Przekształć wyrazenie pod pierwiastkiem "1" zamien na sinus kwadrat+cosinus kwadrat.a cotangens tez zamień
ODPOWIEDZ