Dlaczego w moim kalkulatorze wychodzi, że \(\displaystyle{ \sin (180)=0}\),a na kalkulatorze kolegi i google, że \(\displaystyle{ \sin (180)=0.80115263573}\) przecież poprawnie jest chyba to w moim?
Nie jest tak tylko z tym, np z \(\displaystyle{ \sin (90)}\) jest podobnie
Tabela funkcji trygonometrycznych
-
- Użytkownik
- Posty: 273
- Rejestracja: 1 mar 2017, o 23:48
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 80 razy
- Pomógł: 1 raz
Tabela funkcji trygonometrycznych
Ostatnio zmieniony 6 cze 2017, o 15:50 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Administrator
- Posty: 34305
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy
Re: Tabela funkcji trygonometrycznych
I każdy przyzwoity kalkulator dopuszcza obie opcje (oraz gradusy). Jak popatrzysz, to na wyświetlaczu powinieneś zauważyć gdzieś z boku "DEG".
JK
JK