Cosinus kąta podwojonego

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Dzonzi
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 228
Rejestracja: 8 sty 2016, o 10:30
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Lądek
Podziękował: 10 razy

Cosinus kąta podwojonego

Post autor: Dzonzi »

Czy to jest prawdziwe?

\(\displaystyle{ \cos ^2 \beta - \sin ^2 \beta = \cos 2 \beta}\)
Ostatnio zmieniony 25 maja 2017, o 00:24 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Złamanie punktu III.5.8 Regulaminu. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Benny01
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1116
Rejestracja: 11 wrz 2015, o 19:18
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Górnicza Dolina
Podziękował: 74 razy
Pomógł: 115 razy

Cosinus kąta podwojonego

Post autor: Benny01 »

Jest
ODPOWIEDZ