Rownania trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
marciniec
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 1
Rejestracja: 17 wrz 2007, o 09:21
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Kraków

Rownania trygonometryczne

Post autor: marciniec »

Witam mam problem, poniewaz nie radze sobie za bardzo z trygonometria i prosze o pomoc w rozwiazaniu prostych rownan trygonometrycznych

\(\displaystyle{ \cos x= -\frac{1}{2}}\)
\(\displaystyle{ \tan x= -\sqrt{3}}\)
\(\displaystyle{ \cot x= - \sqrt{3}}\)
\(\displaystyle{ \sin x= -1}\)
\(\displaystyle{ \tan x= -1}\)

za bardzo tego nie rozumiem wiec prosze o pomoc i jakies tlumaczenie.
bardzo dziekuje
Ostatnio zmieniony 17 wrz 2007, o 09:49 przez marciniec, łącznie zmieniany 2 razy.
Awatar użytkownika
dem
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 596
Rejestracja: 5 sty 2005, o 21:02
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Rzeszów
Pomógł: 17 razy

Rownania trygonometryczne

Post autor: dem »

A tabelke wartości funkcji trygonometrycznych posiadasz?Wystarczy odczytać...
ODPOWIEDZ