Wyliczenie kąta przy znanym tangensie

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
kalix495
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 16 sty 2017, o 16:26
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Elbląg

Wyliczenie kąta przy znanym tangensie

Post autor: kalix495 »

Witam , mam problem z wyliczeniem kąta \(\displaystyle{ \alpha}\) z zależność :
\(\displaystyle{ \tg \alpha = \frac{-2 \cdot 5934482,256}{2280089,594-1986022,077}}\)
Powinno wyjść \(\displaystyle{ 0}\) tylko nie wiem jak do tego dojść , proszę o pomoc
Ostatnio zmieniony 10 kwie 2017, o 22:05 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości. Nie stosuj wzorów matematycznych w nazwie tematu.
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22211
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Wyliczenie kąta przy znanym tangensie

Post autor: a4karo »

Kalkulator do ręki-- 10 kwi 2017, o 21:07 --Ale ta liczba mało przypomina zero...
kalix495
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 6
Rejestracja: 16 sty 2017, o 16:26
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Elbląg

Wyliczenie kąta przy znanym tangensie

Post autor: kalix495 »

tzn jest to kąt obrotu wokół osi z ( momenty bezwładnosci) zgodnie z programem inventor kąt powinnien być =0
Jan Kraszewski
Administrator
Administrator
Posty: 34294
Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Wrocław
Podziękował: 3 razy
Pomógł: 5203 razy

Wyliczenie kąta przy znanym tangensie

Post autor: Jan Kraszewski »

Zero to to nie będzie...

JK
ODPOWIEDZ