Cześć, mam prośbę o pomoc z wyprowadzeniem wzoru
\(\displaystyle{ \cos \alpha - \sin \beta =}\)
Próbowałem to drążyć samemu i wyszło, ale raczej źle. Jeśli komuś by się chciało, choćby podać sam końcowy wzór byłbym bardzo wdzięczny.
Wyprowadzenie wzoru na różnicę cosinusa i sinusa
-
- Użytkownik
- Posty: 13
- Rejestracja: 8 gru 2016, o 12:37
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 2 razy
Wyprowadzenie wzoru na różnicę cosinusa i sinusa
Ostatnio zmieniony 8 kwie 2017, o 13:52 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Nie stosuj wzorów matematycznych w nazwie tematu. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Nie stosuj wzorów matematycznych w nazwie tematu. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Wyprowadzenie wzoru na różnicę cosinusa i sinusa
Kod: Zaznacz cały
https://www.wolframalpha.com/input/?i=cosx-siny