określ dziedzinę funkcji D jako podzbiór przedziału \(\displaystyle{ \left( \frac{- \pi }{2} ;\frac{ \pi }{2} \right)}\)
\(\displaystyle{ f \left( x \right) = \frac{ \sqrt{1+ \tg ^{2}x } -\sqrt{1- \tg ^{2}x } }{ 2x^{2} }}\)
Oblicz granicę
\(\displaystyle{ \lim_{ x\to 0} f \left( x \right)}\)
wiedząc że \(\displaystyle{ \lim_{ t\to 0} =1}\)
określ dziedzinę funkcji D
-
- Użytkownik
- Posty: 38
- Rejestracja: 2 wrz 2010, o 22:10
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Nowa Dęba
- Podziękował: 1 raz
określ dziedzinę funkcji D
Ostatnio zmieniony 16 mar 2017, o 17:03 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 2 razy.
Powód: Poprawa wiadomości. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Poprawa wiadomości. Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Administrator
- Posty: 34277
- Rejestracja: 20 mar 2006, o 21:54
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Wrocław
- Podziękował: 3 razy
- Pomógł: 5203 razy