Zaznacz na płaszczyźnie zbiór punktów (x,y), które spełniają:
\(\displaystyle{ \cos x=\sin y}\)
Jak zinterpretować ten y ?
Zbiór punktów w układzie współrzędnych
- Premislav
- Użytkownik
- Posty: 15687
- Rejestracja: 17 sie 2012, o 13:12
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Warszawa
- Podziękował: 196 razy
- Pomógł: 5221 razy
Zbiór punktów w układzie współrzędnych
Wskazówka do rozwiązania:
\(\displaystyle{ \sin y=\cos\left( \frac \pi 2-y\right)}\)
Wspomniany zbiór punktów to pewna rodzina prostych na płaszczyźnie.
\(\displaystyle{ \sin y=\cos\left( \frac \pi 2-y\right)}\)
Wspomniany zbiór punktów to pewna rodzina prostych na płaszczyźnie.