równanie trygonometryczne

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
Awatar użytkownika
rochaj
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 411
Rejestracja: 3 lip 2012, o 23:51
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: komp
Podziękował: 128 razy
Pomógł: 2 razy

równanie trygonometryczne

Post autor: rochaj »

\(\displaystyle{ x,y}\) rzeczywiste oraz \(\displaystyle{ 2 \sin x \sin y + 3 \cos y + 6 \cos x \sin y = 7}\). Oblicz \(\displaystyle{ \tg ^2 x + 2 \tg ^2 y.}\)
Ostatnio zmieniony 2 sty 2017, o 23:06 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Poprawa wiadomości.
ODPOWIEDZ