wyznacz dziedzinę, zbiór wartości, miejsca zerowe, parzystośc i asymptoty :
\(\displaystyle{ y=\arctan (x+1)- \pi}\)
Fynkcja trygonometryczna
Fynkcja trygonometryczna
Ostatnio zmieniony 2 lis 2016, o 17:38 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
- AloneAngel
- Użytkownik
- Posty: 630
- Rejestracja: 19 mar 2012, o 17:57
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: Kraków
- Podziękował: 15 razy
- Pomógł: 176 razy
Fynkcja trygonometryczna
W czym problem? JAkie założenia co do dziedziny \(\displaystyle{ \arctan}\) ? Co wiesz o jego zbiorze wartości? Jak się wyznacza miejsca zerowe? Warunek na parzystość?