Jak narysować wykres funkcji \(\displaystyle{ f(x)=\tg ^{2} x}\) ?
Wiem, że mogę przekształcić do postaci:
\(\displaystyle{ \tg ^{2} x = \frac{-2\tg x}{\tg 2x}+1}\) i wiem jak narysować każdą z wymienionych funkcji z ułamka, ale jak połączyć to w całość?
Wykres funkcji tangens do kwadratu
-
- Użytkownik
- Posty: 33
- Rejestracja: 2 gru 2012, o 23:13
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 5 razy
Wykres funkcji tangens do kwadratu
Ostatnio zmieniony 2 cze 2016, o 22:02 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
-
- Użytkownik
- Posty: 23496
- Rejestracja: 8 kwie 2008, o 22:04
- Płeć: Mężczyzna
- Lokalizacja: piaski
- Podziękował: 1 raz
- Pomógł: 3264 razy
Wykres funkcji tangens do kwadratu
Będziesz miała tylko szkic - nie musi być bardzo dokładny - będzie podobny (wyznacz dwa, tzry punkty) do wartości bezwzględnej z tangensa.