Rozwiąż równania

Własności funkcji trygonometrycznych i cyklometrycznych. Tożsamości. RÓWNANIA I NIERÓWNOŚCI.
avka
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 15
Rejestracja: 24 kwie 2016, o 13:20
Płeć: Kobieta
Lokalizacja: Kraków

Rozwiąż równania

Post autor: avka »

Dzień dobry, mam problem z rozwiązaniem tych równań:

1. \(\displaystyle{ \cos x = \cos (\pi - x)}\)
2. \(\displaystyle{ \sin x = \sin (x - \pi) + 1}\)

Pozdrawiam
a4karo
Użytkownik
Użytkownik
Posty: 22210
Rejestracja: 15 maja 2011, o 20:55
Płeć: Mężczyzna
Lokalizacja: Bydgoszcz
Podziękował: 38 razy
Pomógł: 3755 razy

Rozwiąż równania

Post autor: a4karo »

Wzory redukcyjne sie kłaniają
ODPOWIEDZ