Skąd się bierze ta równość?
Skąd się bierze ta równość?
\(\displaystyle{ \cos ( \alpha + \beta )= -\cos ( \alpha - \beta )}\)
Ostatnio zmieniony 26 kwie 2016, o 16:54 przez Jan Kraszewski, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
- kerajs
- Użytkownik
- Posty: 8585
- Rejestracja: 17 maja 2013, o 10:23
- Płeć: Mężczyzna
- Podziękował: 307 razy
- Pomógł: 3351 razy
Skąd się bierze ta równość?
Ta równość nie jest prawdziwa.
\(\displaystyle{ \cos \alpha \cos \beta -\sin \alpha \sin \beta \neq -\left( \cos \alpha \cos \beta +\sin \alpha \sin \beta\right)}\)
\(\displaystyle{ \cos \alpha \cos \beta -\sin \alpha \sin \beta \neq -\left( \cos \alpha \cos \beta +\sin \alpha \sin \beta\right)}\)