\(\displaystyle{ \cos \frac{ \alpha }{2}-\cos \frac{3 \alpha }{2}=2\sin \alpha \sin \beta}\)
Dla jakiego \(\displaystyle{ \beta}\) ta równość jest prawdziwa ?
Dla jakiego kąta ta równość jest prawdziwa ?
-
- Użytkownik
- Posty: 150
- Rejestracja: 9 sie 2015, o 11:45
- Płeć: Kobieta
- Lokalizacja: Polska
- Podziękował: 15 razy
Dla jakiego kąta ta równość jest prawdziwa ?
Ostatnio zmieniony 20 kwie 2016, o 09:32 przez AiDi, łącznie zmieniany 1 raz.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.
Powód: Punkt 2.7 instrukcji LaTeX-a. Funkcje matematyczne należy zapisywać: sinus - \sin, logarytm - \log, logarytm naturalny - \ln itd.